Veenstra Daktuinen en vegetatiedaken b.v.

 

es.

 

Onderhoud en beheer

Sinds 1999 leggen we sedumdaken en daktuinen aan. Vele honderden daken hebben we aangelegd. Sinds het begin onderhouden we veel daktuinen en sedumdaken.

Hierdoor wordt onze specialistische kennis steeds groter.

Regelmatig worden we dan ook gevraagd voor onderhoud, advies of renovatie van bestaande daktuinen.

Onderhoud van extensieve vegetatiedaken valt ontzettend mee. Mits het vegetatiedak een goede structurele opbouw heeft. Je kunt ongeveer rekenen op 1 uur onderhoud/jaar voor een goed aangelegd dak van ca. 15-20 m

De belangrijkste onderhoudselementen zijn:

  • beheer in plaats van onderhoudt ! Een vegetatiedak vormt een zelfstandige ecologische eenheid na een aantal jaren. Planten die er niet in thuis horen verdwijnen na langdurige droogte vanzelf.
  • In Nederland zijn er een aantal planten die woekeren en na een aantal jaren het vegetatiedak overnemen zoals klavers, bieslook en hazepootje. We adviseren deze elk jaar te verwijderen.
  • een vegetatiedak transformeert. Elk jaar komen er andere planten op en elk jaar verdwijnen er ook planten. Ons advies is: laat dat met rust.
  • Wat je wel zou moeten doen is elk jaar de grindranden schoonmaken. Deze zijn er ook als borging voor overtollige waterafvoer.
  • Een vegetatiedak heeft ook voeding nodig. Het liefst elk jaar bij aanvang van de groei, medio april.

Kom je er niet, neem contact met ons op


 

Er zijn meer gebruikers van het dak.